بفرمایید شو!

e7y482cx

آگهی‌های در و دیوار شهر هنوز هم از برگزاری شوهای لباس خبر می‌دهند؛ با مانکن‌ها، یا بدون آنها. ردپای این شوهای  خانگی را در شبکه‌های اجتماعی هم می‌توان دید. حتی بعضی از آنها تخفیفات ویژه ای برای مشتریان خود از این شبکه‌های اجتماعی قائل اند. این گزارش، تحولات شوهای خانگی را بررسی می‌کند.

عادتی برای تفریح

داستان مهاجرت به ژاپن و آسیای دور در دهه هفتاد را دیگر همه می‌دانند. کمی بعد از عادی شدن این سفرهای کاری مردانه به خارج کشور برای تامین نیاز کالا، سفرهای زنانه‌ای هم همپای آنها شروع شد. هدف بیشتر این سفرهای سیاحت و گشت و گذار بود تا اینکه داستان کیش و قشم و کالاها و اجناس‌شان، دهان به دهان چرخید. از این نقطه به بعد مسافرت به مناطق آزاد تبدیل به یکی از عادت‌های ایرانیان برای تفریح شد. با شروع این مسافرت‌ها بازار ارزان‌سرای کیشی و آستارایی و قشمی رونق گرفت و خریدهای قسطی و نقدی مردم از این فروشگاهها شروع شد. مردم برای خرید از این مناطق راهی شدند و بازار شوهای خانگی در کشور ایجاد شد. این روزها ترکیه و دبی و تایلند و حتی چین به قطب‌هایی برای خرید تبدیل شده‌اند و شوهای خانگی اجناس آن کشورها در داخل طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

دعوت به شوهای خانگی

نوع اصیل شوهای خانگی همانی است که بارها در زندگی‌مان با آن برخورد کرده ایم. یک خانه، یک میز بزرگ پر از لباس با اتیکت‌های فراوان، شما با تماس با دوستان و آشنایان آنها را به شوی خانگی لباستان دعوت می‌کنید و همه چیز از لباس تا وسایل تزئینی را در آن می‌توانید به فروش برسانید. بعضی از این شوهای لباس دائمی هستند و برخی دیگر فصلی. شوهای دائمی لباس معمولاً برای حمایت از مصرف کنندگان داخلی برگزار می‌شود که نیازمند مجوز اماکن و مجوز از صنف مورد نظر است. اما شوهای خانگی کوچک برای آنهایی است که با چند سفر تصمیم دارند تا کمک هزینه برای خود ایجاد کنند. بیشتر این اجناس به صورت قسطی به فروش می‌روند و افراد با فروشنده حسابهای دفتری دارند. حتی ممکن است قسط‌های عقب مانده شما به سادگی وصول نشود و شما به حساب آشنا بودن با خریدارهایتان متضرر هم بشوید. هرچه قدر دایره ارتباطات شما گسترده تر باشد در افزایش میزان فروش شما نیز موثرتر خواهد بود. هر چند با این نرخ های متزلزل سفرهای خارجی و داخلی از شوهای ثابت خانگی اجناس خود را از همین گوشه و کنار شهر تامین می‌کنند و از مسافرت‌های پرطمطراقی که تا سال‌ها نقل محافل زنانه می‌شد این روزها خبری نیست.

شوی خانگی

چتربازها وارد می‌شوند

مهتاب یکی از برگزارکنندگان این شوهای خانگی است. می گوید: «همه چیز بستگی به میزان هزینه دارد که تصمیم دارید صرف خرید کالا کنید. بین یک شخص عادی که ممکن است با اتوبوس راهی ترکیه شود و چهار روز هم در راه باشد تا افرادی که شوهای (وی ای پی) برگزار می‌کنند تفاوت‌های زیادی وجود دارد. اولی همه سعیش را می‌کند که از جاهای ارزان خرید کند حتی تولیداتی با کیفیت نامرغوب را در شوهایش عرضه می‌کند. اما دومی به کمک واسطه ها و دلال ها و چتربازها می‌تواند اجناسی را از کمپانی بزرگ هم وارد کند.» می گوید: «چتربازها آدم‌هایی هستند که اجناس خاص در لای بارهای کشتی‌ها و محموله‌های خود را پنهان می‌کنند و شما در خارج از کشور برای رسیدن به این محموله ها خاص با آنها توافق می‌کنید. این کار نوعی قاچاق کالاست اما عده زیادی با تکیه برثروت خود از این راه سودهای کلان به دست می آورند.»

شوی لباس

شوهای این چنینی نیازمند استفاده از مانکن‌هایی است که خوش لباس و زیبا هستند و از آنها برای این شوها استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم قانونی عمل کنیم این شوها نیازمند مجوز اماکن و حتی وزارت ارشاد هستند. اما وقتی پای واسطه‌ها در میان باشد به نظر می‌رسد مسئله گرفتن مجوز هم خود به خود منتفی است.

به نظر می‌رسد بنا به گفته‌های مهتاب، چهار طبقه از مردم اقدام به برگزاری شوهای خانگی می‌کنند. گروه اول آدم‌های که برای یک مسافرت خارجی سختی های زیادی را تحمل می‌کنند و به زور صندوق‌های وام دوستانه هزینه سفر و خریدشان را تامین می‌کنند و اجناس را برای خرید انتخاب می‌کنند. دوم آدم‌هایی که از تورهای ویژه مسافرتی استفاده می‌کنند و خریدهایشان در حد محافل دوستانه است و با فروش کالا سعی می‌کنند سود کمی بدست بیاورند. ضمن اینکه هزینه مسافرتشان هم در سود بدست آمده لحاظ شود. گروه سوم آدم‌های ثروتمندی هستند که با کمک چتربازها سعی می‌کنند کفش‌های پوست سوسمار را به قیمت 12 میلیون و یا یک کت پوست سمور را به قیمت 100 میلیون تومان به شما بفروشند. برای دیدن این وی‌ای‌پی ها شما حتماً باید از طرف یک فرد مطمئن به آنها معرفی شوید و باید منتظر فراخون آنها هر چند سال یک بار بمانید. کما اینکه وجود یکی از این شوهای (وی ای پی) در منطقه پاسداران در دهه هفتاد خبرساز بود. گروه چهارم همان تولید کنندگان داخلی هستند و مزون‌های لباس عروس یا لباس شب که اقدام به برگزاری این شوها در سالن های بزرگ عروسی می‌کنند و در اینترنت تبلیغ می‌شوند و از همان طریق مشتریان خود را جذب می‌کنند.

شوی خانگی لباس

مهتاب می‌گوید: «برای مشتریان خود در شبکه‌های اجتماعی تخفیف ویژه ای قائلیم اگر برایمان تبلیغ کنند و روی صفحات‌شان از کارت‌های تخفیف طلایی و نقره‌ای مان استفاده خواهند کرد. اما هنوز بیشتر مشتری‌ها از طبقات خاصی از اجتماع هستند قیمت مانتوهای کلکسیون تابستان از یک میلیون و پانصد هزارتومان شروع می‌شود. خیلی‌ها با همین شوهای خانگی شروع کرده‌اند و حالا خط تولید خودشان را دارند.»

خارجی‌های وطنی

اینکه فکر می‌کنید بهترین لباس‌ها از سفر ده روزه دوستان صمیمی‌تان به ترکیه یا دبی و چین نصیب‌تان شده آن هم با قیمت نازل تصویر اشتباهی است. این سفرها، خیلی از این پاسپورت‌ها حتی برای یک بارهم مهر خروج از کشور را نخورده اند.

پیدا کردن بازاری که مشابه این اجناس را داشته باشند کار خیلی سختی نیست. بازار کویتی‌ها، مشکل شلوارهای جین خارجی شما را حل خواهد کرد. بازارهایی هم در شهرهای مرزی کشور قرار دارند که بسته هایی لباس را از واسطه ها، کیلویی می‌خرند. البته این بهانه به مراتب بهداشتی‌تر و قشنگ‌تر از وقتی است که به شما بگویند این لباس‌ها از یکی از بازارهای تاناکورا در کشور جمع‌آوری شده است. جایی که می‌توانید لباس‌هایی را با مارک‌های متصل در لابه‌لای قیمت ها از 1000 تومان تا 2500 تومان پیدا کنید. این بازارها طرفداران زیادی دارند و هر چهار فصل سال شلوغ است و حتی جمعیت توریست از آنجا بازدید می‌کنند و اغلب هم دست پر با چند کیسه لباس از آنجا خارج می‌شوند. رد خیلی از این لباس‌ها را روی همان میزهای بزرگ در شکل اصیل شوهای خانگی می‌توانید پیدا کنید. آنهایی که سالم‌تراند و مارک دارند را هم بعید نیست که در یک مزون شیک در یک شهر دیگر پیدا کنید. هرچند که پوشیدن لباس دیگران مطمئناً حس خوبی به خیلی از ما نمی‌دهد اما این بازار هنوز هم طرفداران زیادی دارد. نگران نباشید شاید به سوغاتی‌های دوست‌تان بتوانید اطمینان کنید. اما بهتر است این لباس‌ها را قبل از مصرف یک بار بشوئید. این تنها کاری است که از دست شما بر می آید، اما برای اینکه دلگرم‌تان کنیم می‌گوییم خیلی از این لباس ها خاصه آنهایی که جین هستند Made in Pachenar هستند. یعنی همین دور و بر در بازار خیابان 15 خرداد تهران تولید می‌شوند.

این نوشته از مجله بانوان منعکس شده است. نظر شما در مورد شوهای لباس چیست؟ آیا تا به حال به شوی لباس دعوت شده‌اید؟ از شما دعوت می‌کنیم از شوی آنلاین لباس زنانه دیدن کنید!