بیماران قلبی از دو گزینه درمان دارویی و عمل جراحی کدام گزینه را انتخاب کنند؟

درمان بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی و گرفتگی عروق قلب از طریق عمل جراحی موفق‌تر از درمان دارویی می باشد. این نظریه به تازگی توسط پزشکان مورد تایید قرار گرفته است.

متاسفانه علائم بیماری های قلبی زود قابل تشخیص نیستند و اغلب بیماران دیر متوجه می شوند و به دلیل ترس از عمل و عوارض آن درمان دارویی را انتخاب می کنند. بیشتر از 5 سال زنده نمی مانند!

اما امروزه محققان به دنبال کشف راه جدیدی برای درمان این دسته از بیماران هستند.  پزشکان با تحیقق بر پرونده 934 بیمار دریافتند، بیمارانی که از طریق عمل جراحی درمان شدند درصد بالایی از آنها تا 3 سال بعد از عمل زنده ماندند. این عمل های جراحی شامل bypass و angioplasty می‌شود.

در جراحی بای پس نوار رگ مانندی را در قسمتی از بدن بیمار وارد می کنند تا گردش خون در بیرون از رگ‌های مسدود شده قلب ادامه پیدا کند. جراحی دیگری به نام آنژیوپلاستی وجود دارد که موفقیت بهتری از طریق آن حاصل می شود.

آمار نشان می دهد از 659 بیمارقلبی، 55 درصد از آنها درمان دارویی را انتخاب کردند و 83 نفر از آنها با جراحی آنژیوپلاستی عمل کردند و 58 درصد تا 3 سال بعد از عمل زنده ماندند. 66 درصد از 192 بیماری که جراحی بای پس انجام داده بودند از مرگ نجات یافتند.

درست است عمل جراحی خطراتی را با خود به همراه دارد، اما این درمان از درمان دارویی در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق شدید بهتر جواب می دهد. بیمارانی که عمل شدند زندگی طولانی تری را با وجود آسیب قلبی شدید داشتند.

پزشکان توصیه می کنند که جراحی اگر چه عوارض خطرناکی دارد اما نتایج مفید بلند مدت آن از عوارضش بیشتر است.

پزشکان جراحی آنژیوپلاستی را جایگزین معقول و منطقی تری نسبت به درمان دارویی و جراحی بای‌پس می‌دانند، چون در این روش تنها یک برش کوچک در پا یا بازو انجام می دهند تا از طریق یک رگ مصنوعی خون وارد بدن شده و به منطقه ای که خون رسانی به آن مشکل است گردش ادامه پیدا کند، به نوک این رگ یک بالون متصل است که قسمتی از رگ را که بوسیله چربی مسدود شده باز میکند و به این طریق حمل اکسیژن به سلول‌های بدن آسانتر است.

منبع