بر اساس اکثر مدارک موجود، اولین آسیاب بادی در ایران حدود 200 سال قبل از میلاد شروع به چرخیدن کرد. طرح ها و زیرساخت ها تکامل یافته اند، اما اهداف استفاده از آسیاب های بادی هنوز هم همان‌ها است. آسیابهای بادی قدیمی در درجه اول برای پمپاژ خودکار آب و آسیاب دانه ها استفاده می‌شد. امروزه، مردم با استفاده از برق تولید شده توسط آسیاب های بادی (توربین های بادی) آب را داغ می‌کنند (با هیترهای برقی) و دانه های قهوه را تبدیل به نوشیدنی می‌کند.

آسیاب بادی ایرانی

طرح یکی از اولین آسیاب های بادی (آسیاب بادی ایرانی)

جذابیت انرژی باد شاید به این خاطر است که تجدیدپذیر بوده و با قرار دادن آسیاب های بادی در یک مزرعه می‌توان انرژی مورد نیاز را بدست آورد و مانند منابع محدودی چون زغال سنگ محدود و وابسته به معدن نیست.

پرواز بادبادک ها و کیسه های نایلونی نشان می‌دهد که باد حامل انرژی جنبشی است. هدف از آسیاب بادی مهار این انرژی و تبدیل آن به انرژی مکانیکی یا الکتریکی است که می‌تواند برای انجام کارها مورد استفاده قرار گیرد. توربین های بادی که امروزه توجه ها را به خود جلب کرده است، آسیاب های بادی هستند که از انرژی باد بهره برداری کرده و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند.

بر خلاف بادبادک، پره های آسیاب بادی در یک انتهای آن ثابت است، به طوری که آنها در باد می چرخند. پره ها به محور محرک متصل شده است و با چرخش پره ها، محور می‌چرخد.
انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می

انرژی مکانیکی قدرت چرخش محور به ژنراتور که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند منتقل می‌شود و سپس برق از طریق خطوط برق به شبکه الکتریکی هدایت می‌شود.

توربین های بادی در سال 2008، 1.26٪ از همه برق تولید شده در ایالات متحده و در حدود 1.5٪ از همه از برق تولید شده در جهان را به خود اختصاص داده بود..

با توجه به اینکه انرژی باد یک منبع انرژی تجدیدپذیر و پاک است، بسیاری از مردم به این نوع انرژی علاقه دارند. با این حال، توربین های بادی، هنوز تنها در حدود 20-35 درصد موثر هستند و دانشمندان در حال تلاش برای فزایش بهره وری توربین‌ها هستند تا نقش آنها در تولید برق را بیشتر کنند.

کشور ما نیز در سال های اخیر پیشرفت های قابل توجهی در صنعت توربین های بادی و افزایش ظرفیت برق بادی داشته است و حال جزو 30 کشور برتر جهان در بهره برداری از انرژی بادی می‌باشد. درحال حاضر دولت بخش خصوصی را تشویق به فعالیت در حوزه انرژی های تجدیدپذیر می‌کند.