یک مطالعه جدید از دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی ایالتهای غرب میانه آمریکا نشان میدهد بسیاری از دختران در سنین حدود 6 سالگی تفکراتی که از خود دارند به عنوان اشیاء جنسی است.
محققان در گذشته نشان داده بودند که زنان و نوجوانان افکار جنسی نسبت به خود پیدا کرده اند، اما مطالعه جدید برای اولین بار از خود سکسوالیزه شدن در دختران کوچکتر سخن میگوید. نتایج این پژوهش و شناسایی عوامل این پدیده در مجله Sex Roles منتشر شده است.
تصویر عروسکهای مقوایی مربوط به این مقاله به دستور كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قانون جرائم رایانه ای حذف گردیده است.
روانشناسان در کالج ناکس گالسبورگ الینویز، با استفاده از عروسک های کاغذی به ارزیابی خود سکسوالیزه شدن در دختران 6 تا 9 ساله پرداختند. به شصت دختر دو عروسک، که یکی لباس های تنگ و بدن نما “سکسی” و دیگری لباس های مرسوم و مد روز، اما پوشیده برتن داشت.
پژوهشگران با استفاده از مجموعه ای متفاوت از عروسک ها برای هر سوال، از دختران خواستند که عروسک مورد نظر را انتخاب کنند: کدام شبیه شماست، میخواهید مثل کدام باشید، کدام در مدرسه تان محبوب است، میخواهید با کدام بازی کنید.
وقتی که دو عروسک نشان داده شدند، حدود 70 درصد از دختران حاضر در این پژوهش ابراز داشتند که بیشتر شبیه به عروسک سکسی هستند، و عروسک سکسی برایشان محبوب تر از عروسک غیرسکسی بود.
اغلب دختران عروسک “سکسی” را انتخاب کردند. نتایج قابل توجه بودند: 68 درصد از دختران گفتند که میخواهند شبیه عروسک سکسی باشند و 72 درصد گفتند که عروسک سکسی محبوبتر از عروسک غیرسکسی در مدرسه شان است.
کریستی استار (مسئول پژوهش) از اینکه دختران 6 تا 7 ساله، عروسک سکسی را به عنوان ایده آل خود انتخاب کردند ابراز شگفتی کرده و بیان میکند: “بسیار ممکن است که چون دختران بر این باور هستند که جاذبه جنسی منجر به محبوبیت میشود و مزایای اجتماعی بسیاری میشود میخواهند مانند عروسک های سکسی باشند.”
مطالعات دیگر نشان داده اند افزایش جاذبه جنسی که در میان دختران وجود دارد، در پسرها وجود ندارد. “با وجود اینکه این میل منحصر به زن نیست، اما پافشاری بر جاذبه جنسی به منظور کسب محبوبیت در دختران بالاتر است.”
پژوهشگران عواملی که پاسخ دختران را تحت تاثیر قرار میدهد، را جستوجو کردند. بسیاری از دختران از دو مدرسه دولتی بودند، اما یک زیر مجموعه کوچکتر از استودیوی رقص محلی انتخاب شده بود. کریستی میگوید: “دختران این گروه نسبت به سایرین اغلب عروسک های غیر سکسی را برای هر یک از چهار سوال انتخاب کرده بودند. درگیر شدن در فعالیت هایی چون رقص و سایر فعالیت های ورزشی باعث میشود تا تصور بهتری از بدن در دختران نوجوان و زنان بوجود آید.”
“این امکان وجود دارد که فعالیت هایی چون رقص، باعث افزایش اعتماد به نفس و ایجاد آگاهی نسبت به بدن برای دختران کوچک شود که مانع از استفاده از بدنشان برای کسب جلب توجه و در نتیجه کاهش خود سکسوالیزه شدن میشود.”
مصرف رسانه ای به تنهایی نمیتواند دختران را تحت تاثیر عروسکهای سکسی قرار دهد. اما دخترانی که تلویزیون و فیلمهای بسیاری را تماشا میکردند، همانهایی بودند که مادرانشان از تمایلات وسواسگونه آنها نسبت به خود (مانند نگرانی در مورد لباس ها وظاهرشان) شکایت میکردند و برای این دختران اغلب عروسک های سکسی محبوب بودند.
اعتقادات مذهبی مادران نیز به عنوان یک عامل مهم در شکل گیری انتخاب دختران مهم است. دخترانی که مصرف رسانه ای زیادی داشتند ولی مادران مذهبی داشتند در برابر خود سکسوالیزه شدن محافظت شده بودند، شاید دلیل این باشد که این مادران اعتماد به نفس بالاتری مانند ایجاد ارزش عفت در دخترانشان ایجاد کرده اند.
همچنین، دخترانی که مصرف رسانه ای نداشتند و نبز مادران مذهبی داشتند با احتمال بیشتری میخواستند به عروسک سکسی شبیه باشند. این الگوی ایجاد شده ممکن است منعکس کننده موردی چون “میوه ممنوعه” یا راکتانس باشد که به موجب آن در دختران کوچک پدر و مادران به شدت مذهبی، احساس وسواس گونه ای برای داشتن حالات سکسی به صورت خیالی و شاعرانه داشته باشند. احتمال دیگر این است که مادران دخترانی که نگرش و رفتار سکسوالیزه نشان میدهند با محدود کردن تلویزیون و فیلمها دختران خود به آن حساستر میکنند. با این وجود، مصرف کمتر رسانه ای نمیتوانند همیشه نتایج بهتری داشته باشد.
در کتاب هایی مانند “اثر لولیتا” و “خیلی سکسی خیلی زود” این نگرانی که دختران در حال سکسوالیزه شدن در سنین پایینتر هستند گوشزد شده است، این مطالعه که برای اولین بار ارائه شده است شواهد تجربی برای روند را نشان میدهد. انجمن روانشناسی آمریکا در سال 2007، با انتشار گزارشی در مورد سکسوالیزه شدن دختران هشدار داد. در این گزارش، عواقب ناشی از خود سکسوالیزه شدن که عمدتا در زنان در سن کالج نشان داده شده بود که حال استار و همکاران او عواقب مشابهی را برای نوجوانان و دختران کم سن و سال هشدار میدهند.
کارشناسان این پژوهش نمونه هایی مانند “تبلیغات (به عنوان مثال تبلیغ Sketchers که کریستینا آگیلرا در آن به عنوان یک دانش آموز با موهای pigtails، پیراهنی با دکمه های باز و دامن نامناسب دارد که آب نبات چوبی لیس میزند)، عروسک (به عنوان مثال عروسک های برتز در لباس های سکسوالیزه مانند مینیژوب، شلوار توری، جوراب ساق بلند)، لباس (به عنوان مثال در برخی لباس زیر برای کودکان 7 تا 10 ساله، شعارهایی مانند “چشمک چشمک” به چشم میخورد)، و برنامه های تلویزیونی (به عنوان مثال شبکه مد، مدل هایی را نشان میدهد که لباس زیر زنانه بزرگسالان را برتن دختران کمسن نشان میکنند) را در ایجاد هویت سکسوالیزه دختران نام میبرد. اعتقادات مذهبی، والدین و برنامه های آموزشی تا حد زیادی میتوانند دختران را از فرهنگی که آنها را به سوی سکسوالیزه شدن سوق میدهد، برهاند.
کارشناسان این پژوهش در اینکه مادران بازیکنان کلیدی در داشتن یا نداشتن رفتارهای سکسی دخترانشان هستند، متفق القول هستند و میگویند که مادران با آموزش و انتقال ارزش ها میتوانند مانع ابژکتیویزه و سکسوالیزه شدن دختران خود شوند. البته آنها نقش پدران را نیز در کاهش رفتارهای سکسی دختران خود موثر میدانند.
معصومه رازی
محشر بود برادر
علی
حسین جان داداش
راه های زیادی برای فیلتر شدن بود
چرا اینو انتخاب کردی ؟
حسین قبیله
سلام داش علی.
امیدوار هستیم که حداقل به خاطر اطلاع رسانی صحیح درباره مطالعات انجام شده مسدود نشیم!