توسعه ی سرویس های محاسبات ابری، مواردی را بهبود میبخشد که در آن سازمانها، سرویس های محاسباتی شان را برون سپاری میکنند یا منابع محاسباتی بیهوده را به هدر میدهند.
گرچه مهاجرت به محاسبات ابری، روند وسوسه انگیزی را بوجود می آورد، از دیدگاه مالی، چندین بعد وجود دارد که بایستی -قبل از اینکه آنها برای انجام این اعمال، تصمیم گیری کنند- بوسیله ی شرکتها بررسی شود.
از زمانی که برخی از مسائل امنیتی مربوط به محاسبات ابری، جانشن دیگر راه حل های سازگار با ایجاد سرویس میشوند، بسیاری از سوالات امنیتی جدید که مربوط به این راه حل ها میباشد، افزایش مییابد که مربوط به چگونگی سازماندهی سرویس ها و نوع سرویس یا داده ای است که میتواند در محاسبات ابری جایگزین شود.
هدف ما درک بهتر از حالتی پیچیده در این مقاله است که مسائل امنیتی جدیدی را تشخیص و طبقه بندی میکنیم و طبقه بندی مسائل امنیتی را در محاسبات ابری ارائه میدهیم که مروری از وضعیت موجود امنیتی در پیداایش این تکنولوژی میباشد.
امنیت بعنوان ویژگی کلیدی برای محاسبات ابری، بعنوان راه حلی با هدفی چندگانه و محتمل بررسی شده است. این نگاه بوسیله برخی از گروه های مجزا به اشتراک گذاشته شده است. همانند برخی از تحقیقات آکادمیک، تصمیم گیران کاری و سازمانهای دولتی. بسیاری از تشابهات در این نگاه، مسائل عمیقی را در موانع امنیتی و قانونی برای محاسبات ابری نشان میدهد. نظیر سرویس های در دسترس، داده های قابل اطمینان و اشتراک گذاری …
نگاهی درست به مشکلات امنیتی اصلی راجع به محاسبات ابری و چگونگی سازماندهی تصمیم گیری، گام اولیه برای درک مشخصی از وضعیتهای موجود از امنیت ابری میباشد. در این بخش، نقطه نظرات آکادمین و صنعتی را در مطالعات استراتژیک بررسی میکنیم که نیاز به توسعه دارد. این مطالعه بر مبنای بیش از دو مرجع متفاوت میباشد که مقالات، گزارشهای تکنیکی، مقالات علمی و دیگر انتشارات مربوطه را شامل میشود. آنها در رابطه با مشکلات امنیتی و راه حل ها بوسیله ارزیابی تعدادی از معیارها برای هر مورد تحت بررسی و آنالیز قرار گرفته اند.
ما از رویکردی کمی برای منابع مرتبط با هر گروه از مسئله ها یا راه حل ها استفاده میکنیم. هدف ما تعیین راه حل های نشان داده شده برای حل مسائل مربوطه نیست، بلکه بیشتر منابع موافقت میکنند که این مسئله و وظیفه ی سختی میباشد. با این وجود، تعدادی از منابع مرتبط با هر مسئله را تشخیص میدهیم که نگرشی را ایجاد میکند که در ارتباط با مسائلی هست که از توجه به جوامع تحقیقاتی بدست آمده است. برخی از این مشاهدات در باره روش آنالیز همانند زیر است:
1. منابع از بخشی از تحقیقات متفاوت بدست آمده است که شرکتها، سازمانها و آکادمی ها را شامل میشود. بعلت محدودیت های مقاله، ما همه ی منابع بدست آمده از بخش منابع و ماخذ را بررسی نمیکینم. در اینجا برخی از منابع اصلی نتیجه گیری را نشان میدهیم:
الف) آکادمی ها: مقالات کنفرانس ها و ژورنالهای منتشرشده توسط IEEE, ACM, Springer, Webscience و Scipress.
ب) سازمانها: گزارشات و مصاحبه ها از موسسات SANS ، CSA, NIST, ENISA، Gartner Group, KVM.org, OpenGrid, OpenStack و OpenNebula.
ج) شرکتها: مقالات سفید و و مصاحبه ها و محتوای وب از ERICSSON, IBM, XEROX، Cisco, VMWare, XEN, CITRIX, EMC, Microsoft و Salesforce.
2) هر کنفرانس برای تشخیص همه ی مسائل مرتبط و پوشش راه حل های ارائه شده آنالیز شده است. بنابراین، یک منبع میتواند موجودی بیشتری در هر گروه مشخص ایجاد کند.
3) برخی از نگاه های امنیتی در این مقاله پوشش داده نشده اند. یک دسته ی امنیتی میتواند به ابعاد ریزتری همانند زیر تقسیم شود: تصدیق، یکپارچگی و ارتباطات شبکه ای و غیره.
مرضیه
مطالبتون مفید بود
با اجازه تون من برای پروژه ازش استفاده می کنم.اگر هم سایت دیگه ای میشناسید که مطلبی درخور در رابطه با چالش های امنیتی پردازش ابری را ارائه می دهد به میلم ارسال کنید یا در همین سایت معرفی کنید ممنون میشم.
اسما
میشه مقاله رو برای من ارسال کنید؟
ممنونم
Melika
Khob bod vali yekam bishtar tozih bede!
مهندس شهریار شهرآشوب
با سلام و تشکر از ابراز مخبت دوستان
میتونید از طریق اییمل با بنده برای کمک بیشتر مکاتبه کنید
[email protected]
مهمان
با عرض سلام اگه ميشه لطف كنيد مقاله رايانش ابري بويژه مبحث امنيت آن را برايم ارسال كنيد با تشكر
مهمان
باسلام میشه مقاله امنیت رایانش ابری را برایم ارسال کنید
نسیم
سلام مطالبتون خیلی خوب بود میشه لطف کنید مقاله رو برام میل کنید.
سایت هایی هم که بشه مطالبی در موردراههای برقراری امنیت در محاسبات ابری توش پیدا کرد برام بفرستید. ممنون
ناشناس
دوست عزیز این که مقدمست
ادامش کو؟
جعفر
سلام وقت بخیر،چگونه می توان یک راهکار امنیتی داده ها در رایانش ابری آورد؟از چه طریقی داده کاربران در رایانش ابری بهبود دهیم؟
اگر موضوعی دارید ارسال فرمایید.تشکر