هنوز یک ماه از پرونده تجاوز گروهی به گردشگر سوئیسی در هند نگذشته است. در ماه های پیش نتیجه پژوهشی که در برزیل منتشر شد مبنی بر اینکه در زمان سالهای 2009 تا سال 2012 میزان تجاوز جنسی بیش از 150 درصد رشد داشته است، باعث ایجاد نگرانی هایی در مورد آمادگی برزیل برای جام جهانی 2014 و بازی های المپیک 2016 شد.
اخیرا بررسی عمومی که در هند توسط اتاق بازرگانی و صنایع هند انجام شد، نشان داد که میزان گردشگرانی که از ماه دسامبر به هند آمده اند نسبت به زمان مشابه 25 درصد کاهش داشته است که این میزان برای گردشگران زن 35 درصد بوده است.
موارد ذکر شده نشاندهنده رابطه میزان خشونت در کشورها و میزان گردشپذیری آنها است. حال به نظر شما گردشگران از مسافرت به چه کشورهایی اجتناب کنند؟
خبرگزاری CBC News بر اساس هشدارهای وزارت خارجه کانادا به دسته بندی کشورهای جهان بر اساس میزان امن بودن برای گردشگران پرداخته است. نقشه مربوطه را در زیر میتوانید ببینید:
در این نقشه کشورها در 5 دسته زیر قرار گرفته اند:
همانطور که میبینید کشور برزیل در این نقشه به رنگ آبی و کشور هند با رنگ زرد نمایش داده شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز در دراز مدت هشدارهای مسافرتی در مورد کشورهای خطرناک برای آمریکایی ها را اطلاعرسانی میکند. همانطور که در تصویر زیر نیز میبینید بخش عظیمی از آفریقا و خاورمیانه برای آمریکایی ها خطرناک است!
اینکه چرا کشوری چون برزیل که یکی از کشورهای دارای بیشترین سرانه قتل عمد (با توجه به آمار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد) است، در رده بندی خطرناکترین کشورهای ایالات متحده و کانادا امنتر از بسیاری از کشورهای دیگر است قابل تامل است. شاید آمار این دو کشور میخواهند به گردشگران بیگناه بگویند که بدون توجه به جایی که در آن هستند میتوانند دچار اتفاقات وحشتناکی شوند!
در مورد استرالیا بهتر است بدانید که طی گزارش سازمان ملل در سال 2012 رتبه نخست را در هتک حرمت و تجاوز به عنف دارا میباشد. همچنین در این گزارش ایالات متحده در رتبه بندی کشورها در قتل عمد در رتبه سوم پس از مکزیک و استونی قرار دارد. آمار دزدی نیز در کشورهایی که در نقشه CBC به رنگ سبز و آبی هستند بیشتر است. این فایل را ببینید.
نظرات موجود در شبکه های اجتماعی در این رابطه نشان میدهد که بسیاری اهمیت چندانی به این نقشه ها و اطلاع رسانی های دولتی درباره وضعیت کشورها نمیدهند. برخی معتقدند که آمار جرم و جنایت در ایالات متحده آمریکا بیش از هر کشور دیگری است و برخی نیز معتقدند وضعیت نامناسب در بسیاری از کشورهای ناامن نتیجه سیاستهای خارجی ایالات متحده آمریکا است.
برخی این نقشه ها را در راستای اسلام هراسی و دور کردن ملتها با تمدن و فرهنگ اسلامی و در راستای فعالیت های رسانه ای غرب دانستند.
در این بین نظرات در مورد ایران بسیار شگفت آور بود. کسانی که به ایران سفر کرده بودند مانده بودند به قرمز بودن نقشه ایران بهت کنند یا بخندند! آنها در مورد خاطرات خود در ایران نظر گذاشته بودند: “ایرانیان میتوانند در نصف شب از دستگاه ATM پول بگیرند!” “در مجلات و روزنامه های پایتخت ایران تبلیغات عمل زیبایی زیادی دیدم، واقعا وسوسه کننده بود!” “ایرانیان واقعا مهربان ترین مردمی هستند که تا به حال دیده ام!” “در ایران نصف مردمی که با من ملاقات میکردند به من خواهر میگفتند!” “وقتی برای سفر کاری به ایران میرفتم خیلی میترسیدم ولی حالا سالهاست که وقتی تصمیم میگیرم به ایران بروم برایش لحظه شماری میکنم!” “اگر آمریکا و اسرائیل بگذارند، ایران امن ترین کشور روی کره زمین است!” “در ایران مردم دوست دارند به تو کمک کنند، حتی بسیاری برای این کار از تو پول نمیخواهند!” “در ایران مردم اسلحه گرم ندارند!” و …
البته برخی نیز از وضعیت نامناسب بازرسیهای امنیتی هنگام ورود و خروج به ایران گله مند بودند و از خاطرات بد خود در ملاقات با ماموران امنیتی و ایجاد رعب و وحشت در آنها گفتند. همچنین در بین نظرات مسائلی چون شکایت از کلاهبرداری در ایران نیز به چشم میخورد. برخی از اطلاع رسانی ناکافی مسئولان ایرانی در مورد کشور ایران و مسئولان گردشگری ناراضی بودند.
شاید بتوان گفت که منظور این نقشه ها از ناامن بودن کشوری برای مسافران خارجی این است که دولت ما با سیاستهای این کشورها مخالف بوده و آنجا کشور بدی است!
نظر شما در رابطه با تصاویر فوق چیست؟ به نظر شما آیا کشور ما برای گردشگران خارجی ناامن است؟ چه توصیه ای در راستای افزایش سفر گردشگران خارجی به ایران دارید؟
barbod
نمی شه به کل این نقشه را نادیده گرفت. مثلا وقتی گردشگر خارجی بی دلیل در ایران دستگیر می شود و یا خبرنگار خارجی به جرم ملاقات با شخص خاصی به زندان می افتد. جواب ما چیست؟
اما دو مسئله روشن است.1- این گزارش یا نقشه بدون غرض نیست 2- ناامنی های که در ایران هست عمدتا از طرف دولت هست نه ملت.
شاهرخ
بابا این وزیر خارجه کانادا همین چند روز پیش اومده بود عراق که سفارت جدید بزنه اونجا! احتمالا عراق رو تا چندهفته آبی کنن و تبلیغ کنن مسافرت به عراق رو !!!
پارسا
مطلب بسیار جالبی بود.
واقعا این خارجی ها در مورد ما چی فکر میکنن؟
هادی
سفر برادر نه صفر! (زیر نقشه اول)
مرسی مطلب البته.
یه نفر
مردم ایران واقعا مردم خوبین
اما این دولت ایران و امریکان که با هم دعوا دارن باعث میشن مردمشون نسبت به هم دشمنی پیدا کنن .
یه نفر دیگه
البته باید بگم که این دولت آمریکاست که هی پا رو دم دولت ایران می ذاره
البته این آمریکا پا رو دم خیلی ها می ذاره چی کار کنیم دیگه آدم بشو نیست.
فاطمه
سلام . دراین شکی نیست کن مردم ما مردم مهمان نوازی هستند ولی باید قبول کنیمدر این نقشه کاملا درست رتبه بندی شده.گردشگر خارجی وقتی وارد خاک ما میشود وادارش میکنن روسری و حجاب داشته باشد.خارجان عادت دارن شبها کلاب برون و کشور ما منع کرده.گردشگری که با دوستش برنامه ریزی کرده بیاد سفر و خوش بگذرونه اجازه نمیدن در یه اتاق هتل با هم باشن و…..
فاطمه لیدر تور
محسن
در نقشه بالا پاکستان که منبع تروریست ها است امن تر از ایران نشان داده شده است .!!!!!
در نقشه بالا کشور جنگ زده لیبی و انقلاب زده مصر امن تر ایران نشان داده شده است !!!!!!
همین چند روز پیش القاعده الجزایر سر تروریست فرانسوی را قطع کرد ولی فرانسه از این امن تر نشان داده شده!!!!!
هر کشوری که با غرب مخالف باشد مانند ایران در وضعیت قرمز و هر کشوری که با غرب دوست باشد حتی اگر تروریست ها در آن کشور سر توریست ها را ببرند مانند الجزایر و پاکستان که مرکز فرماندهی القاعده است در وضعیت سبز نشان داده می شود
محسن
همین چند روز پیش بود که القاعده الجزایر سر توریست فرانسوی را قطع کرد ولی الجزایر که مرکز نفوذ القاعده است از ایران امن تر نشان داده شده است .
وزارت خارجه فرانسه نقشه ای در سایت خود منتشر کرده که نیمه شرقی ایران را در وضعیت قرمز نشان می دهد به این خاطر بسیاری از توریست های فرانسوی سفر خود به ایران را کنسل کرده اند.
حسن
نتیجه اینکه جهان در دستان سیاستمداران است .
اگر سیاستمداران به سمت همزیستی مسالمت آمیز پیش بروند هم جهان امن تر می شود و هم کشورها از نظر اقتصادی به هم کمکک می کنند.
نتیجه دشمنی های 35 ساله ما با غرب –
تحریم اتصادی
تحریم توریستی
تروریست نشان دادن ایران
حذف از سازمان های تجارتی و جهانی
و
………………
می باشد