روشن کردن خیابان ها با استفاده از انرژی خورشیدی ایده ای قدیمی است اما ایجاد طرح هایی که نیاز به نصب زیر ساخت های عمده نداشته باشند، سخت تر از آن است که به نظر می رسد. مارک بکالونی طراحی روش جدیدی برای اضافه کردن نور به چراغ های خیابانی است که نیازی به اتصال به شبکه ی برق ندارد.
طرح خورشیدی به سادگی به سیستم روشنایی موجود اضافه می شود. زمانی که ارتباط لامپ های قدیمی با شبکه ی برق قطع شود، روشنایی اضافی با استفاده از انرژی خورشیدی و لامپ های LED فعال می شود.
طبق اطلاعاتی که شرکت طراحی یانکو ارائه کرده است لامپ های فوتوولتاییک پارازیتی به صورت انگلی به لامپ های قدیمی متصل می شوند. آنگونه که طراح این سیستم می گوید سلول ها بهره وری بالایی دارند و از اتصال سه گانه ی سلول های فوتو ولتاییک که بعد از استفاده ی گسترده در پروژه های فضایی اکنون روی زمین نیز به کار می رود بهره می گیرد. قدرت این سلول ها وابسته به ویفرهای گالیم آرسناید با فناوری نانو است که هیچ شباهتی با سلول های سیلیکونی متداول ندارند.
این سلول ها در فشار یک اتمسفر با بهره وری بالایی کار می کنند و اگر به درستی خنک شوند با استفاده از یک لنز فرنزل می توان آن ها را با بهره وری بیشتر نیز به کار گرفت. طبق محاسبات طراح تحت شرایط طبیعی این سلول های گالیم آرسنایدی که سطحی بسیار کمتر از یک متر مربع را اشغال می کنند قابلیت تولید تا حداکثر 260 وات توان را دارند. سلول های انگلی برای استحصال حداکثر انرژی ممکن بین حالت می توانند بین حالت افقی و حالت دارای زاویه ی 30 درجه بچرخند. لامپ های LED نیز می توانند در کنار مصرف توان پایین مقدار زیادی نور تولید کنند.
برای نواحی دارای کیفیت روشنایی پایین این لامپ های اضافه شونده می توانند یک جایگزین مناسب باشند ضمن این که آسیب به محیط زیست را نیز به حداقل می رسانند.
رجبی
مدار انتقال از حالت معمولی به حالت فتوولتایی مورد نیاز است و سیستم باتری و باتزی شارژر دردسرهای خود زا خواهد داشت. مضافاً بدلیل شدت تور پایین تر سلول های روشنایی ایده مشکلات بسیاری دارد.
امیدرضا واشقانی فراهانی
بد نیست اشاره کنم که شدت نور پایین تر عملا نمی تواند به عنوان دلیلی برای عدم استفاده از این سیستم باشد چرا که در مواردی که دسترسی به شبکه ی برق قطع می شود همین شدت نور هم می تواند راهگشا باشد.
در مورد مدار سوئیچ هم طبیعتا اگر بخواهیم مدار را به صورت discrete طراحی کنیم توان مصرفی بالاتری خواهیم داشت و البته قیمت محصول نهایی بالا خواهد بود و دقیقا در چنین مواردی است که مجتمع سازی مشکل را حل می کند. هزینه های طراحی اولیه طبیعتا بالاتر هستند ولی در صورت تولید انبوه قیمت محصول نهایی مقرون به صرفه خواهد بود.
لازم
باهات مافق نسم