وقتی که مدرسه می‌رفتیم همه دنبال این بودند که بچه کی شاگرد اول میشه… انگار که شاگرد اول شدن ملاک موفقیت و خوشبختی در زندگی آینده هر فردی بود.

به طبع بچه هایی که تو درس قوی بودن IQ بیشتری داشتن. اما در عمل و در زندگی واقعی می‌بینیم خیلی ها که درس‌های ریاضی و فیزیک هم خیلی خوب نبودند اما بسیار موفق و قوی ظاهر شدن. پس احتمالا موارد دیگری هم برای موفقیت و موفق شدن موجود هست:

اینطور که دانشمندان کشف کردن هوش فقط شامل IQ نمیشه و انواع مختلفی هوش داریم. برای اینکه یک فرد موفق باشه و زندگی سالمی داشته باشه بهره مند بودن از انواع هوش لازم هست. در این پست نگاهی اجمالی خواهیم داشت به این موارد:

هوش منطقی

هوش منطقی یا همان IQ که هوش ریاضی است و متأسفانه در مدارس ما را فقط بر اساس آن می سنجند. اما همه ما شواهد و مثال هایی از افرادی را می توانیم بیاوریم که در مدرسه و دانشگاه معدل خوبی داشتند اما در زندگی اجتماعی و خانوادگی موفق نبوده اند. دلیل این امر عدم توجه به انواع دیگر هوش است. هوش عقلی ژنتیکی است و زیاد قابل تغییر نیست.

هوش هیجانی

هوش هیجانی یا EQ به معنای توان مدیریت کردن خود و دیگران است. با نهایت خوشبختی هوش هیجانی اکتسابی است و با یادگیری می‌توان آنرا افزایش داد. متأسفانه در مدارس ما توجه زیادی به این هوش نمی‌شود و بچه ها فقط با هوش عقلی سنجیده می شوند. برای افزایش این نوع هوش باید مهارت های اجتماعی را آموخته و راههای همدلی و تعامل و نیز برخورد باجمع را آموخت. هوش هیجانی تضمین کننده زندگی اجتماعی موفق می‌باشد.

هوش تدبیری

هوش تدبیری یا هوش سیاسی PQ این نوع هوش بدان معناست که بدانیم در مقابل هر موقعیت و هر فرد چه نوع رفتاری از خود نشان دهیم و به قول معروف بدانیم که هر حرف جایی و هر نکته مکانی دارد. این هوش بسیار برای موفقیت افراد لازم است. فرض بگیریم فردی بسیار باهوش است اما اگر نداند کجا و کی از توانمندی های خود استفاده کند هرگز موفق نمی‌شود.

هوش جسمانی

هوش جسمانی یا PQ که همان هوش فیزیکی است یعنی اینکه فرد بتواند از جسم خود به بهترین نحو مراقبت کند و به جسم خود اهمیت دهد یا به زبان ساده تر مصداق بارز “عقل سالم در بدن سالم” باشد.

هوش معنوی

هوش معنوی یا SQ این هوش به انسان بودن و صداقت و راستی افراد در موقعیت‌های مختلف و در کارکردهای گوناگون‌شان می‌پردازد و باعث می‌شود انسانی شریف و درستکار باشند.

مجموع تمامی این هوش‌ها روی هم هوش مدیریتی یا MQ را می سازد که به ما یادآور می شود برای موفقیت در زندگی شخصی و شغلی و اجتماعی باید بر خودمان و تمام وجه های وجودی‌مان مدیریت داشته باشیم. و به عبارتی روی خودمان که با ارزش ترین داریی مان هستیم سرمایه گذاری کنیم.

به امید آنکه فرزندانمان را از تمام جنبه ها باهوش بار بیاوریم و نه فقط تک بعدی

پاینده باشید.