بررسی اخیر تحقیق O+K نشان می دهد که 50 کاربر اینترنتی در شناسایی پیام های Phishing و وب سایت های جعلی ناتوان هستند.

کلاه برداری فیشینگبر اساس تحقیقی که به درخواست لابراتوار Kaspersky در ماه مه انجام شده گزارش شده بیشترین شیوه سرقت اطلاعات روش مهندسی اجتماعی است. بدین صورت که قربانی بر روی یک صفحه وب آلوده به دام می افتد یا با باز کردن یک فایل ضمیمه در ایمیل خود فریب می‌خورد. شناسایی چنینن پیغام هایی همیشه کار آسانی نیست. در این نظر سنجی 50 درصد از کاربران ادعا کرده اند نمی‌توانند به صورت حرفه ای پیام های ارسالی و یا وب سایت های جعلی را شناسایی کنند.

اکثر حملات فیشینگ (Phishing) از طریق ایمیل یا شبکه های اجتماعی ارسال می‌شوند. چرایش معلوم است؛ چون در حال حاضر رایج ترین شیوه ارتباطات همین روش‌ها است.

براساس یک پژوهش مرتبط 86 درصد کاربران PC به طور منظم ایمیل خود را چک می‌کنند و 73 درصد در شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار می‌کنند و 54 درصد از کاربران با موبایل به طور مرتب در اینترنت ارتباط برقرار می‌کنند.

مجرمان سایبری یا Cybercriminals کسانی هستند که از فیشینگ به عنوان یک وسیله برای سرقت اطلاعات استفاده می کنند. آنها در به دست آوردن دسترسی های غیر مجاز به شبکه ای اجتماعی، حساب های بانکی الکترونیک و سیستم های پرداخت و فروشگاه‌های الکترونیکی بسیار علاقمند هستند. در طی تحقیقاتی که لابراتوار Kaspersky انجام داده 68 درصد پیام های فیشینگ در ماه ژوئن به سرقت چنین اطلاعاتی مربوط می‌شدند.

نتایج این بررسی ها شواهد غیرمستقیمی را ارائه می‌دهد مبنی بر این که اکثر پیغام ها به شیوه bears fruit می‌باشند. در حدود نیمی از مصاحبه شوندگان در این تخقیق مدعی بودند که آنها درحال حاضر با مکاتبات مشکوکی در شبکه های اجتماعی یا ایمیل های خود مواجهه هستند. بنابراین، 47 درصد کاربران PC که پیامی را از یک لینک مشکوک با یک پیوست دریافت کردند که 29 درصد از آنها اظهار داشتند نامه هایی را با نام یک بانک (یا شبکه های اجتماعی و غیره) محتوی درخواست اطلاعات محرمانه دریافت می‌کردند.

علاوه براین، 26 درصد کاربران پذیرفته اند که به محض باز کردن پیوست یک نامه رایانه شان آلوده شده است. بنابراین بهتر است که در هنگام مقابله با این پیام های جعلی و وب سایت های آلوده به جای خودسرانه عمل کردن از راه حل های خاص استفاده کنید.

درصد بالایی از کاربران از طریق استفاده دستگاههای همراه خود دچار ویروس می‌شوند و در حدود 24 درصد از کاربران تبلت و 18 درصد صاحبان گوشی های هوشمند مکاتبه ای را با لینک های مشکوک دریافت می‌کنند. 14 تا 18 درصد نیز نامه های محترمانه ای را از طرف یک بانک یا شبکه های اجتماعی دریافت می‌کنند. باور کردنی نیست ولی ما بیشتر با دستگاههای همراه (موبایل) آنلاین می‌شویم در صورتی که آمار نامه های فیشنیک در سیستم های عامل تلفن همراه نیز رو به رشد است. بنابراین اکنون زمان آن رسیده است که دستگاههای همراه خود را با راهکارهای فیشینگی خاص محافظت کنید. در حال حاضر در بخش امنیتی موبایل و تبلت Kaspersky در حال فعالیت در این زمینه هستند.

مشاهده نسخه کامل گزارش بررسی های تحقیق O+K