برخی از افراد با تصور این که روزه ممکن است سلامتی آنها را به خطر بیندازد، لذت بیهمتای این ماه مبارک را از دست می دهند، اما امروز با کوله باری از دلایل علمی به سراغ شما آمده ایم تا هم شما را آسوده خاطر کنیم و هم تا دیر نشده بیخبران را هم سوار این قطار معنوی کنیم.
تاثیر روزه بر وزن بدن و توصیه های سلامتی در ماه رمضان
از نظر علمی به دلیل این که در طول روزه داری سرعت سوخت و ساز بدن کاهش مییابد بنابراین وزن کم کردن هم سخت تر میشود. پس نیازی نیست که بیحرکت باشیم و زندگی روزمره خود را تعطیل کنیم بلکه میتوانیم با رژیم های غذایی که متخصصان تغذیه در اختیارمان قرار میدهند علاوه بر حفظ سلامتی به انجام فرایض معنوی نیز بپردازیم.
رمضان در واقع ماه تقویت اراده است، بنابراین سعی کنید وقتی سفره ای رنگین این ماه را میبینید بتوانید بر طمع خود چیره کنید و یک میزان غذای متعادل را میل کنید تا خدایی نکرده دچار مشکل نشوید.
در ضمن فراموش نکنید که حتما باید کمبود آب بدن را جبران کنید و این را هم بگوییم که کم آبی میتواند مشکلاتی از قبیل سرگیجه، سردرد، بی حالی، گرفتگی عضللانی و حتی غش کردن را موجب شود البته سعی نکنید با نوشیدنی های پرکالری و خیلی شیرین به مقابله با آن بروید چون این روش بسیار ناسالم است.
اگر تا حالا ورزش می کردید بهتر است به آن ادامه بدهید و اگر هم تا به حال تنبلی میکردید بهتر است شروع کنید البته منظور از ورزش در این ماه انجام تمرینات سخت ورزشی که نیاز به سوزاندن مقدار زیادی انرژی داشته باشند نیست.
خوردن سحری را هرگز فراموش نکنید چون سحری با تامین کردن مقدار انرژی مورد نیاز بدن در طول روز موجب می شود که هم کمتر احساس گرسنگی بکنید و هم سرگیجه های شما به حداقل برسد. بهتر است در سحری از غذاهایی که شامل کربوهیدراتها، چربی و پروتئین هستند، حتما به میزان کافی استفاده کنید.
نکات طلایی ماه رمضان
- در وعده های غذایی سحر و افطار حتما از همه منابع غذایی استفاده کنید در ضمن نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب هم فراموش نشود.
- از مصرف بیش از اندازه نمک، چربی، شکر و قهوه هم خودداری کنید.
- همیشه از غذاها و میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید.
- مصرف غذاهای سرخ کردنی را هم به حداقل برسانید.
- به اندازه غذا میل کنید تا نیاز نباشد بعد از غذا به دنبال جایی برای دراز کشیدن باشید.