گواتر کم کار نیز چون دیگر بیماری های مزمن می‌تواند کیفیت زندگی بیماران را تحت تأثیر قرار دهد.

طی مطالعاتی که دکتر اردشير افراسيابی فر از اساتید دانشگاه علوم پزشكی یاسوج بر روی 70 بیمار مبتلا به گواتر کم کار انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که اجرای الگوی خود مراقبتی اورم می‌تواند کیفیت زندگی بیماران مبتلا به گواتر کم کار را بهبود بخشد.

روش های مختلفی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به برنامه آموزش خود مراقبتی اشاره کرد. خود مراقبتی شامل توانایی افراد برای انجام فعالیت های مراقبت از خود می شود.

الگوی اورم از جمله الگوهایی است که رویکرد خاصی به انسان و مسائل بهداشتی درمانی داشته و انسان را موجودی دارای قدرت تفکر و تعقل می‌داند که توانایی برقراری ارتباط با محیط اطرافش با رفتارها و اعمال سازگارانه دارد.

از الگوی اورم برای افزایش کیفیت زندگی مبتلایان به بیماری های مزمن از جمله مولتیپل اسکلروز، دیابت، سیروز کبدی، سالمندی و نارسایی مزمن کلیه استفاده می‌شد که باعث بهبودبخشی به وضعیت بیمار می‌شد.

دکتر افراسيابی فر امیدوار است که بیماران مبتلا به کم کاری گواتر نیز با افزایش اطلاعات درباره الگوهای خود مراقبتی بتوانند نقش مهمی را در بهبود کیفیت زندگی خود ایفا کنند.