مصاحبه شغلیهمیشه برای مواجهه و غلبه بر تعصبات در مصاحبه های شغلی آماده باشید.

شما فردا مصاحبه شغلی دارید. می‌دانید که ظاهرتان تاثیرگذار است، بنابراین کفش‌هایتان را واکس می‌زنید، بهترین لباس‌های خود را برای فردا آماده می‌کنید و از آرایشگر خود وقت می‌گیرید. رزومه کاری خود را نیز آماده می‌کنید و برای توضیح در مورد سوالات احتمالی آماده می‌شوید. شما حتی در رابطه با سوالات مصاحبه و پاسخ هایی که قرار است بدهید نیز تمرین می‌کنید.

پس آیا آماده مصاحبه شغلی هستید؟ هنوز نه.

هنوز نوعی از آمادگی برای مصاحبه باقی مانده است که بدون آن ممکن است در مصاحبه قبول نشوید، شما باید آماده رویارویی با تعصبات احتمالی مصاحبه گر باشید. کسانی که با آنها مصاحبه می‌کنید انسان هستند، و همه آنها فرضیاتی در مورد انسان‌های مختلف دارند. این مورد حتی زمانی که مصاحبه کننده تصمیم بگیرد تمام تعصبات خود را کنار بگذارد نیز می‌تواند در نتیجه مصاحبه تاثیرگذار باشد. گاهی ممکن است بهترین گزینه ها برای استخدام به خاطر تعصبات مصاحبه کننده کنارگذاشته شوند؛ پس سعی کنید شما یکی از این افراد نباشید.

به احتمال زیاد شما قادر نخواهید بود در مدت زمان کوتاه مصاحبه تمام ویژگی‌های خود را با افکار مصاحبه کننده تطبیق دهید، اما می‌توانید، ویژگی‌های خود را بشناسید و برخوردهای احتمالی که ممکن است با شخص شما بوجود آید را پیشبینی کرده و برای مقابله با آنها آماده شوید. پس بایستی تعصباتی که ممکن است افراد نسبت به شما داشته باشند را بشناسید و و برای به حداقل رساندن تاثیر آنها در مصاحبه آماده شوید.

تعیین تعصبات بالقوه

بسیاری از تعصباتی که افراد دارند قابل مشاهده است؛ مانند نژاد، جنسیت و یا ظاهر. با این حال، برخی از تعصبات معمولا بسیار عمیق‌تر هستند و ممکن است در طول مصاحبه به صورت ناخودآگاه در مصاحبه کننده تاثیر بگذارند؛ مثلا سن شما، گذشته شغلی، رشته تحصیلی و یا اطلاعات دیگری که ممکن است در رزومه شما باشد.

برخی از تعصبات می‌تواند دید کلی نسبت به شما را تغییر دهد. مثلا اینکه شما در نظر مصاحبه کننده بسیار جوان یا خیلی پیر باشید. یا اینکه به دلیل لهجه ای که دارید در توانایی‌های شما تردید کنند. و یا فرد با مشاهده محل تولد شما نسبت به شما نگاهی دیگر داشته باشد. لیستی از برخی از این فرضیات وجود دارند که مانع از استخدام شما می‌شوند. شما باید در طول مصاحبه فعال باشید و به مصاحبه کننده کمک کنید تا ارزش‌های واقعی شما برای شرکت یا سازمان خود را مشاهده کنند.

از دوستان خود برای یافتن ویژگی‌های تاثیرگذار خود کمک بگیرید. از آنها در مورد اولین برداشت‌شان نسبت به شما سوال کنید.

تکنیک آبکشی اطلاعات

هنگامی که احساس کنید  تصورات اولیه و تعصباتی که ممکن است نسبت به شما پیش آید را شناخته اید، می‌توانید آنها را به گونه ای به نقاط قوت خود تبدیل کنید. شما هنوز هم باید بر روی این نکته تمرکز کنید که خود را به عنوان کاندیدای واجد شرایط برای این کار نشان دهید. بنابراین، همراه با ارائه پاسخ های قانع کننده به سوالات مصاحبه، اطلاعاتی در مورد تعصباتی که ممکن است پیش آید را نیز ترکیب کنید. در اینجا چند پیشنهاد لیست کرده ایم:

مطابقت گفتار و رفتار خود. به طور کلی این ایده خوبی برای مطابقت گفتاری و رفتاری خود با مصاحبه کننده است تا بتوانید با او ایجاد تفاهم کنید. اگر مصاحبه کننده صاف نشته است، خوب نیست شما لم دهید. اگر او (یا آنها) به آرامی صحبت می‌کند، سرعت گفتار خود را با او مطابقت دهید تا او را خسته نکنید. وقتی صحبت می‌کند با دقت گوش دهید و وقتی نوبت به شما می‌رسد سعی کنید گفته هایتان با گفته مصاحبه گر همپوشانی داشته باشد.

اذعان و توضیح در مورد ویژگی‌های خود. اگر احساس کردید در مورد شما با تعصب و به اشتباه فکر می‌کنند، از مقابله و توضیح در مورد آن هرگز نترسید. اگر شما لهجه دارید، بهتر است در مورد آن توضیح دهید. اگر جوان هستید، در مورد مزیت‌های جوانی و ایده های نویی که دارید توضیح دهید. اگر مسن هستید در مورد تجربیات و بینشی که کسب کرده اید بگویید، بگویید که موارد زیادی را از قبل آموخته اید و شرکت یا سازمان دیگر متقبل هزینه آموزش و رفع اشتباهات شما نخواهد شد. یا اگر مسن هستید خاطرنشان شوید که مهارت استفاده از تکنولوژی‌های جدید را دارید. اگر شما زن هستید و علاقه مند به کار در شغلی هستید که به آن شغل به عنوان یک شغل مردانه نگاه می‌شود، در مورد موقعیت خاصی که پس از ورود شما به آن شغل ایجاد می‌شود سخن بگویید و اضافه کنید که چه مزیت‌هایی را به خاطر زن بودن خود دارید. در رابطه با ارزش‌هایی که به خاطر متمایز بودن خود به همراه دارید صحبت کنید.

یافتن یک ارتباط. در پایان مصاحبه، سعی کنید با مصاحبه کننده ارتباط برقرار کنید. از آنها بپرسید کدام یک از ویژگی‌های مثبت فردی را که به دنبالش هستند را دارید. لبخند بزنید و سعی کنید دوستانه رفتار کنید و از اینکه وقت ارزشمند خود را در اختیار شما قرار دادند تشکر کنید. این می‌تواند بسیاری از تعصبات و نگاه های منفی که در طول مصاحبه ایجاد شده است را از بین ببرد.

مقاومت. آیا تا به حال در مقابل کسی که در مورد شما مغرضانه فکر می‌کند، ایستاده اید؟ در طول مصاحبه شما با چالش‌هایی مواجه می‌شوید، برای مثال مصاحبه گر در مورد مهارتی از شما سوال می‌پرسد و شما به این مهارت تسلط ندارید. نگذارید عدم داشتن مهارتی دید منفی از شما در مصاحبه گر ایجاد کند. می‌توانید به مصاحبه گر اطمینان دهید که آموزش‌های شرکت یا سازمان آنها می‌تواند این مهارت‌ها را در شما ایجاد کند. به یاد داشته باشید که در طول مصاحبه از مصاحبه کننده انتقاد نکنید و در مقابل انتقاداتی که از شما می‌شود، پاسخ‌های مثبت‌گرایانه دهید.

مثبت اندیشی. آیا متوجه شده اید که زمانی که احساس افسردگی کنید، صاف نشستن برایتان سخت می‌شود؟ اغلب مردم احساسات خود را به شیوه ای نشان می‌دهند، در برخورد با تعصبات ممکن است به احتمال زیاد به هم بریزید، ممکن است در طول مصاحبه احساساتی مانند عصبانیت، ناامیدی، سرخوردگی، و یا شکست به شما دست دهد. این احساسات می‌توانند در روند مصاحبه شغلی تاثیرگذار بوده و به ضرر شما باشند. بهتر است نسبت به مصاحبه و مصاحبه کننده دید مثبتی داشته باشید.

هر کس تعصبات و مفروضات ذهنی خاصی دارد که از کودکی در وی شکل گرفته اند. تجربه، فرهنگ، قومیت، پس زمینه های اقتصادی و عوامل دیگر می‌توانند دید افراد را به یکدیگر تغییر دهند. شما تنها با نگاه کردن به افراد نمی‌توانید بفهمید که افراد چه تعصباتی دارند. با این حال شما بایستی همیشه آماده مقابله با تعصبات افراد باشید.