پرینت سه بعدی

نوید چاپ سه بعدی وسوسه انگیز است: کافی است چیزی را تصور کنید، با نرم افزار مناسب آن را رسم کنید و بعد به صورت سه بعدی آن را چاپ کنید و فرقی نمی کند که تعداد قسمت ها و نحوه ی اتصال آن ها به هم چگونه باشد. با این استراتژی هر کسی می تواند تقریبا هر چیزی بسازد و روزی خواهد رسید که وسایل زیادی با این روش تولید خواهند شد.

تا تحقق کامل این وعده فاصله بسیاری هست ولی قطار چاپ سه بعدی از هم اکنون به سوی مقصد خویش در حال حرکت است. هزاران نمونه ماشین چاپ سه بعدی از نمونه های رومیزی تا ماشین های غول پیکری که قادر به چاپ بدنه یک خودروی کوچک می باشند در حال حاضر در اقصی نقاط جهان در حال تولید قطعات می باشند. با آغاز سال جدید آژانس پروژه های پیشرفته ی دفاعی ایالات متحده (DARPA) در حال برنامه ریزی برای به کارگیری 1000 چاپگر سه بعدی در مدارس ایالات متحده به عنوان بخشی از برنامه ی آزمایشات تولید و توسعه ی خود می باشد.

حتی اگر به یکی از این ماشین ها دسترسی نداشته باشید می توانید نرم افزار Autodesk 123D را که یک نرم افزار طراحی به کمک رایانه بوده و در حال حاضر در مرحله ی تست بتا می باشد به صورت رایگان دانلود کنید. این نرم افزار دارای ارتباط با ارائه کنندگان خدمات چاپ سه بعدی به صورت آنلاین می باشد و به این ترتیب بعد از اتمام طراحی به راحتی می توانید سفارش چاپ دهید! (البته شاید به خاطر تحریم های خصمانه ایالات متحده نتوانید از سایت اصلی این نرم افزار را دانلود نمایید!)

جف دی-گرانج از شرکت استارتاسیس که دستگاه های چاپ سه بعدی تولدی می کند بعد از بیست سال فعالیت در دپارتمان تحقیق و توسعه تولید شرکت بویینگ به این شرکت آمده و وقتی در مورد کاربرد قطعات چاپ شده به روش سه بعدی از او سوال می شود طبیعتا مثال شرکت های تولید هواپیما را مطرح می کند که برای اتصال قسمت های مختلف بال از قطعات چاپ شده به جای روش سنتی سوراخکاری و بستن با پیچ استفاده می کنند.

او اضافه می کند که تولید کنندگان خودروهای با کارآیی بالا همچنین شروع به استفاده از چاپ سه بعدی در پنل های کامپوزیت-کربن خود کرده اند. پیاده سازی خطوط منحنی های پیچیده ی مورد نیاز برای تولید این قطعات بدون استفاده از چاپ سه بعدی بسیار پر هزینه و زمان بر خواهد بود.

آزمایشگاه های دندانسازی از چاپ سه بعدی برای تولید تاج و پل دندان های مصنوعی کمک می گیرند. برخی شرکت ها برای قالب ریزی زیور آلات و سایر اشیای ریز قالب های خود را به شکل سه بعدی چاپ می کنند و برخی شرکت های تولید هواپیماهای کوچک نیز اخیرا به این نتیجه رسیده اند که قالب های چاپ شده به روش سه بعدی می توانند برای خارج کردن قطعات از ورقه های فلز کارآمد باشند.  به این ترتیب کاربردها روز به روز در حال گسترش هستند.

آن چه در بین همه ی این مثال ها مشترک است هزینه ی بالای تولید قطعات به روش سنتی است. قالب های تزریقی برای یک طرح هزاران یا حتی ده ها هزار دلار هزینه دارند. به این ترتیب صرف هزینه ی بعضا چندصد هزار دلاری برای داشتن یک چاپگر سه بعدی که می تواند اشکال پلاستیکی متنوعی را به راحتی تولید کند منطقی به نظر می رسد.