گوشی چند صد هزار تومانی هوشمندی که در جیب دارید، برترین گجت بازار است؛ اما اگر زیاد در زیر باران بمانید یا اینکه خدای نکرده گوشی از دستتان رها شود و در جوی آب بیفتد چیز زیادی از آن باقی نخواهد ماند! متخصصان در حال آماده سازی نسل آتی گوشی‌های هوشمندی هستند که در مقابل نفوذ آب آسیب پذیر نیستند و با کمک فناوری های متعدد ضد آبی که در آن‌ها به کار گرفته شده است می‌توان حتی با خیال راحت گوشی را به حمام برد!

گوشی هوشمند ضد آب

سه شرکت P2i، HzO و Liquipel در حال حاضر مشغول به توسعه این فن آوری هستند. آن‌ها آنچنان به تولیداتشان اعتماد دارند که همکنون در حال مذاکره با تولیدکنندگان اصلی گوشی‌های هوشمند و تبلت بوده و امید دارند تا در آینده نزدیک این قابلیت را به عنوان استانداردی معمول برای این دست گجت¬ها بدل کنند.

نیک زایمر، مدیر برنامه ارشد شرکت P2i ابراز می‌دارد: «ما مشغول مذاکره با تمام شرکت‌های بزرگ در این زمینه هستیم.» فن‌آوری پوشش نانویی که آن‌ها توسعه داده‌اند، پیش‌تر در گوشی Droid Razr شرکت موتورولا و تبلت Xoom2 بکار گرفته شده بود. وی انتظار دارد که تنها ظرف چند ماه آینده گوشی‌های ضد آب جزئی جدانشدنی از بازار باشند.

شرکت HzO هفته گذشته در نمایشگاه بین‌المللی CTIA گوشی‌ها و تبلت های ضد آب شده‌ی خود را در معرض دید مخاطبان قرار داد (تصویر بالا). فن آوری ضد آب این کمپانی پوشش ویژه‌ای را بر روی بخش‌های داخلی دستگاه قرار می‌دهد. علی رغم اینکه آب می‌تواند به بخش‌های داخلی دستگاه برسد، اما هیچ آسیبی را به ابزارآلات داخلی آن وارد نمی‌آورد.

پاول کلایسن، مدیر عامل این شرکت در نشست خبری ابراز داشت: «ما با تولیدکنندگان مطرح جهانی مشغول مذاکره هستیم» وی همچنین معتقد است که گوشی‌ها و تبلت های مقاوم شده‌ی این شرکت تا پایان سال جاری میلادی در بازار یافت شوند یا اینکه نهایتاً در سال 2013 در دسترس همگان خواهد بود.

از سویی دیگر، شرکت Liquipel خدمات خود را مستقیماً به خریداران نهایی عرضه می‌کند که نرخ ارائه آن از 59 دلار شروع می‌شود. کوین بیکن، یکی از بنیان‌گذاران و مدیران اصلی شرکت، ابراز می‌دارد که روش آن‌ها نه تنها نیازی به جدا کردن قطعات داخلی گوشی ندارد بلکه به همین خاطر به ضمانت محصول نیز آسیبی وارد نمی‌کند.

این شرکت نیز در حال مذاکره با توسعه دهندگان اصلی است تا امکان محصول خود را در گوشی‌ها و تبلت ها جایگذاری نماید. علی رغم اینکه این شرکت هنوز نامی از شرکای خود در این زمینه نبرده است، اخبار منتشره حاکی از آن است که گوشی‌های هوشمند و تبلت های آتی شرکت فوجیتسو یکی از اولین مشتریان Liquipel است. بیکن همچنین ابراز امیدواری کرد که این فن‌آوری طی چند سال آینده همه گیر شود.

هر سه‌ی این شرکت‌ها راهکار خاص خود را برای هدف واحدی ارائه کرده‌اند. در عین حال Liquipelی ها معتقدند که رویکرد آن‌ها ارزان‌ترین روش برای محافظت از گجت‌ها است. و قادر است با اجزای جانبی دیگر دستگاه همچون باتری‌ها نیز به خوبی کار کند.

در حالی که بکارگیری روش پیشنهادی شرکت P2i نیاز به هیچ‌گونه تغییر یا دست‌کاری در طراحی محصولاتاز سوی تولیدکنندگان ندارد. آن‌ها مدعی‌اند که محصولاتشان در تعداد زیادی از گجت های موجود فعال شده است.

از سوی دیگر، خاصیت ضد آبی که شرکت HzO ارائه می‌کند بسیار پردوام¬تر و قدرتمندتر است، به طوری که حتی با قراردادن گوشی به مدت طولانی در زیر آب نیز آسیبی به آن‌ها وارد نمی‌آید. برای اثبات این مدعا، آن‌ها در غرفه خود در نمایشگاه CTIA این ویژگی را به نمایش گذاشتند.

فارغ از اینکه کدام کمپانی توانسته بهترین راه حل را ارائه نماید، فعال بودن سه شرکت در این زمینه خود عامل محرک بسیار خوبی برای ارتقای کیفی و کاهش زمان تولید و هزینه نهایی محصول آن‌ها است. موضوعی که در نهایت برای مصرف کننده نهایی سودمند خواهد بود. اما چالشی که همکنون پیش روی این شرکت‌ها است همگامی با سرعت فزونی یافته‌ی تولید و تنوع عرضه محصولات موجود در بازار است.

منبع: هفته نامه تایمز