Mahoro نام رباتی است که به منظور همکاری با آزمایشگران در آزمایشگاه قدم گذاشته است. این ربات توسط شرکت های WAIST و Yaskawa طراحی شده و قادر است کارهای سخت آزمایشگاهی را که قبلا به صورت دستی انجام می شد سریعتر از انسانها انجام دهد.
ربات Mahoro میتواند فعالیت هایی مانند کشت و توزیع را با دقت و سرعت بیشتری در مقایسه با انسانها انجام دهد به طور مثال وقتی با کارگران آزمایشگاه به رقابت پرداخت او توانست در نصف مدت زمان مورد انتظار کارها را با سرعت بیشتر و نتیجه بهتری انجام دهد.
با استفاده از این ربات هم آمار خطاها پایین می آید و هم هنگامی که پای کارهایی مانند فعالیت های هسته ای و بیماری های مرگباری که دراثر یک اشتباه پیش می آیند، کسی در این آزمایشات صدمه نخواهد دید.
البته ربات هایی مانند Mahoro در حال حاضر در برخی از کارخانه ها و خطوط تولیدی وجود دارند. اما تفاوت Mahoro با آنها در تعداد مفصل های آنهاست. ربات هایی که الان در کارخانه ها مشغول به کار هستند 6 مفصله یا کمتر هستند در صورتی که ربات جدید به 7 مفصل متصل است و محور هفتم به این معناست که بازوهای این ربات می توانند مانند دست انسان مفصل آرنج داشته باشد که انعطاف پذیری آن را بیشتر می کند. Mahoro میتواند مانند انسان حرکت کند که این توانایی آن را از ربات های دیگر ممتاز می کند.
برای رباتی با اتصالات بسیار آموزش دادن نیاز به برنامه نویسی های بیشری دارد. با این حال او با استفاده از فضای مجازی کل فرآیند را با سرعت بالایی انجام می دهد و برای این کار از یک اسکنر 3D برای گرفتن اطلاعات 3D از همه ابزارهای موجود در آزمایشگاه استفاده می کند و این اطلاعات را در کامپیوتر نهادینه میکند
اپراتور به سادگی جاهایی را که برای حرکت ربات مد نظرشان هست را انتخاب میکند و ربات هم با اجرای دستورات چیزهایی را که برای انجام کارها درآینده نیاز است را یاد میگیرد. البته سیستم حرکتی این ربات به معنای برخورد آن با هر چیزی که در سر راه آن باشد و در نتیجه ایجاد خطا در آزمایشات خواهد بود. بنابراین تجهیزات آزمایشگاهی به منظور امن کردن محیط آزمایشگاه میتوانند به اطراف کشیده شوند.
امیدواریم Mahoro برای کار کردنش حقوق زیادی را از کارمندان آزمایشگاه طلب نکند. هم اکنون از این ربات در چند دانشگاه و شرکت داروسازی استفاده می شود. سازندگان این ربات قصد دارند در آینده ساخت آن را توسعه بدهند که برای امنیت انسانها در آزمایشگاه به فعالیت بپردازند و نه این که خود به تنهایی آزمایشگاه را در دست بگیرند.